СТИЛОТ НА ЈУВЕНТУС

   Што мислиме под " Стил на Јувентус"? Следејќи ја нашата филозофија, наша цел е да развиваме фудбалери преку визија која ги комбинира техничките аспекти со менталните, емоционалните и меѓучовечките. Нашата методологија може да се сумира во следните пет точки:

   Диктирање на постапката, да се задржи поседот на топката, и да се остане смирен. Фокус на индивидуалните иницијативи и напорна тимска работа.

   СТИЛ НА ИГРА

   Усовршување преку динамични вежби, кои имаат за цел на совладување на секоја техничка вештина. Развојот на секој играч посебно се става во сржта на секоја вежба.

   ТЕХНИЧКИ СПОСОБНОСТИ

   Поминување низ неколку детални индивидуални и тимски ситуации, кои ќе се менуваат во текот на неделата.

   ТАКТИЧКИ СПОСОБНОСТИ

   Обучување на поединецот да носи ефективни одлуки во текот на натпреварот. Развивање на брзина на размислување, за да се прилагоди на менливите тактички и технички ситуации.

   МЕНТАЛЕН ФАКТОР

   Промовирање на идентитет кој ги поттикнува вредностите на пожртвуваност, храброст и тимска работа, кои се применуваат и на теренот и надвор од него.

   ЕМОЦИОНАЛЕН И СОЦИЈАЛЕН ФАКТОР

   Information on the use of cookies
   This website uses cookies and, in some cases, third-party cookies for marketing purposes and to provide services in line with your preferences.
   If you want to know more about our cookie policy click here.
   By clicking OK, or closing this banner, or browsing the website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.
   OK